POP ART

                                                                               1950'lerin sonunda İngiltere'de ortaya çıkıp 1960'larda Avrupa ve Amerika'ya yayılan bir sanat akımı. Genellikle resim ve az sayıda heykel ürünü vermiştir. Temel yönelimi, endüstri toplumunun günlük eşyalarını kitlesel iletişim çağının teknikleriyle betimlemektir. Bu tür objeleri çevrelerinden yalıtıp abartılı boyutlarda ve çoğunlukla resimli roman ya da reklamcılık teknikleri kullanarak resmeder. Konular hamburgerden konserve kutusuna, sigara paketine dek değişebilir. Ünlü izleyicileri arasında; A.Warhol, G. Sergal, R. Rauschenberg adları sayılabilir.

Pop Art Art, tüketim ve kitle kültürü imgelerinden (örneğin çizgi romanlar, posterler ve ambalajlar) ironi ve kutlamanın çok iyi dengelenmiş bir karışımıyla faydalanan bir sanattır. Pop Art, 1950'lerde, özellikle Londra'daki ICA'daki (Çağdaş Sanat Enstitüsü) Bağımsız Grup üyeleri tarafından kentsel popüler kültürün doğasına ilişkin çeşitli araştırmalarla başladı. Kökleri dada'ya dayanan bazı fikirleri benimseyerek 1960'ta büyük bir stil olarak gelişti. Sonunda sadece güzel sanatı değil, dekoratif sanatın birçok yönünü etkiledi. ABD'deki pop sanatçıları arasında Roy Lichtenstein, James Rosenquist ve Claes Oldenburg ve Britanya'da Richard Hamilton, Allen Jones ve Peter Phillips vardı.

---

Pop Art Art which makes use of the imagery of consumerism and mass culture (e.g. comic strips, pin-ups and packaging), with a finely balanced mixture ofirony and celebration. Pop Art began in the 1950s with various investigations into the nature of urban popular culture, notably by members of the Independent Group at the ICA (Institute of Contemporary Arts) in London. It blossomed in i960 as a major style, having taken on board certain ideas which had their roots in dada. It finally affected not only fine art but many aspects of decorative art. Pop artists in the US included Roy Lichtenstein, James Rosenquist and Claes Oldenburg, and in Britain Richard Hamilton, Allen Jones and Peter Phillips.

BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

Yorumlar