RAYONİZM

1910'larda Rusya'da M. Larionov ve N. Gonçarova tarafından geliştirilen bir soyut resim akımı. Parlak renklerde doğrusal çizgiler kullanan Rayonizm, Füturizm'le de bağlantılıdır. Özellikle sahne tasarımı alanında kullanılmıştır.

Russian Luchizm) 1911 veya 1912'de Rus ressam Mikhail Larionov tarafından eşi Natalia Goncharova ile birlikte kurulan sanat hareketi. Larionov o dönemde Rayonnist resimlerin 'konu'sunun paralel veya belli bir açıyla kesişen renkli ışınlar olması gerektiğini düşünüyordu. Rayonnist resimler bu nedenle yarı soyuttur ve İtalyan fütürizmiyle ve Robert Delaunay'ın görünürdeki hareket ve kuvvet çizgilerine vurgu yapan deneyleriyle bağlantıları vardır.

---

Russian Luchizm) Art movement founded in 191 1 or 19 12 by the Russian painter Mikhail Larionov, in association with his wife Natalia Goncharova. The 'subject' of Rayonnist paintings, Larionov thought at this time, should be beams ofcolour, parallel or crossing at an angle. Rayonnist paintings are therefore quasiabstract and have links with Italian futurism and with experiments made by Robert Delaunay in their emphasis on apparent movement and lines of force.

BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

Yorumlar