MASKE

Yüze takılan ve insan, hayvan, düşsel yaratık suratı biçiminde nesne. En eski sanat ürününün maske olduğu söylenebilir. En ilkel toplumlarda bile görülür. Bu durumda majik işlevi nedeniyle, güçlü bir sanatsal anlatıma sahiptir.

i. Canlı bir kişiden veya ölü bir bedenden alçı alınarak yapılan yüzün bir kopyası (ikinci durumda ölüm maskesi de denir). 2. Yüzün temsili. 3. Bir tiyatro gösterisinde veya maskeli baloda giyilen, yüz veya vücut için bir kılık değiştirme. 4. Maske takıldığı sürece (Afrika ritüel maskelerinde olduğu gibi) kullanıcıyı elinde bulunduran efsanevi veya doğaüstü bir varlığın temsili. 5. Bir tiyatro maskesinin boyalı veya oyulmuş temsili (örneğin, mimari süs olarak kullanılan Komedi ve Trajedi maskeleri).

---

i. A replica of the face, made by taking a cast from a live person or a dead body (in the latter case, also called a death mask). 2. A representation of the face. 3. A disguise for the face or body, worn in a theatrical performance or masquerade. 4. A representation of some legendary or supernatural being who t4kes possession of the wearer for as long as the mask is worn (as with African ritual masks). 5. A painted or carved representation of a theatrical mask (e.g. the masks of Comedy and Tragedy, used as an architectural ornament).

(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

Yorumlar