YENİ GERÇEKÇİLİK

1960'da Fransız sanat eleştirmeni P.Restany tarafından önerilen terim (le nouveau realisme) soyut sanat anlayışında çalışmayan Avrupalı sanatçıların yapıtlarını niteler.Bunlar genellikle Pop Art doğrultusunda ürünler vermişlerdir.

Nouveau Realisme (Fr. 'Yeni Gerçekçilik') Fransız sanat eleştirmeni Pierre Restany tarafından 1960 yılında yayınlanan bir manifestoda türetilen terim. Bu terimi, aralarında Jean Tinguely, Yves Klein ve Arman'ın da bulunduğu, mevcut nesnelerden, özellikle de kentsel çevreden bulunan malzemelerden (objets trouves) faydalanmak için dönemin özgür soyutlamasını reddeden bir grup Fransız sanatçıyı karakterize etmek için kullandı. çağdaş toplum hakkında ironik yorumlar yapmak. 

---

Nouveau Realisme (Fr. 'New Realism') Term coined by the French art critic Pierre Restany in a manifesto published in i960. He used it to characterize a group of French artists, among Jean Tinguely, Yves Klein and Arman, who were rejecting the free abstraction of the period in order to make use of existing objects, particularly found material (objets trouves) from the urban environment, to make ironic comments on contemporary society. See also ASSEMBLAGE.



(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

Yorumlar