CARAVAGGIO

Tam adı Michelangelo Mera de Caravaggio olan ressam, Milanoda doğdu Babas Ferme Mers Caravaggio Marki Franceso Sforzanin hametinde çalişıyordu Anne s Lucia Arator, oğlu Michelangelo Mersihin doğumundan bir ay sonra ikinci bir erkek bebek kısa bir sure sonra bir kız bebek dünyaya getirdi. Alle Milano'da başlayan veba salgınından kaçmak için 1576 yılinda Caravaggio kasabasına taşindı Annesinin babası ve kendi ba bas Caravaggiolu markizlerle ilişkilerini surduruyorlardı. Sforza, Co tonna ve Dona ailelen ressamin ailesinin yaşamında önemli bir yer unuyordu: 1577 de Fermo Mens, Fermo Merisinin babası ve uvey annesi vebadan dolayı öldü.

1584 te Lucia Araton olunce Caravaggio Milano'ya giderek ressam Simone Peterzano'nun atolyesinde prak olarak çalışmaya başlad Atolyeye girmesine alesi yardima olmuş, bu eğitimin ücretini karşıla mak için ailenin Caravaggio'daki arsalarından biri satilmişti

Tiziano'nun öğrencisi olan Simone Peterzano, Maniyerist bir ressamdi Bir resme başlamadan önce işık ve gölge değerlerini vurgulamak için isli kağıt üstüne desenler çiziyor, hacim ve gerçek lik duygusunu yakalamak için sayısız eskiz yapıyordu. Botanik ve anatomi çalışmalarıyla dikkat çeken Peterzano, natürmortlannin dini ve mitolojik resimlerinin kompozisyonuyla da pek çok kişiyi etkiliyordu italyan resminin, Lombardiya geleneğinin başarılı bir uygulayıcısi olan Peterzano, Caravaggio'yla dört yil çalışti Genç res sam, ustasindan pek çok şey oğrendi. Atölyeden ayrıldıktan son ra ailesinin yanına dönen Caravaggio, bir süre evinde vakit geçir d. Ofkeli ve tepkisel mizacı yüzünden sık sık başı derde giriyordu. Sokak kavgalarına karışıyor, dövüşüyor ve bol bol resim yapiyordu. Yaklaşık sekiz yılını böyle geçiren ressam, 1592'de nihayet Roma'ya taşınmaya karar verdi.

(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

Yorumlar