ANALİTİK KÜBİZM (Analytic Cubism)

Analitik Kübizm, aynı nesnenin farklı yönlerini aynı anda göstererek, geleneksel perspektifi terk ederek ve örtüşen yönleri kullanarak kolaj, bu sürecin iki boyutluluğunu bozmak için 'ham' gerçekliği ithal etmenin bir aracıydı.  Analitik Kübizm: Picasso'nun Kemanlı Natürmort'u görüntüyü çok sayıda parçaya bölünmüş olarak göstermektedir ve bunlar daha sonra resim yüzeyine paralel düzlemlerde yeniden düzenlenmektedir. Kübist analizden elde edilen iç görülerden faydalanılmaktadır.


Kübizm'in yaklaşık olarak 1907'den 1912'ye dek süren ilk dönemi. P. Cezanne'ın doğayı geometrik biçimlere indirgenmiş biçimde betimlemeyi öngören anlayışı doğrultusunda çalışmıştır. Doğal biçimler, silindir, küre, koni, prizma gibi temel geometrik biçimlere ya da biçim bileşimlerine sahipmişçesine düşünülüp, resim düzlemi üzerinde bu anlayışla betimlenmişlerdir.

---

Analytic Cubism showed different aspects of the same object simultaneously, abandoning conventional perspective and using overlapping facets, collage was a means of importing 'raw' reality in order to disrupt the twodimensionality of this process. (Above) Cul de lampe, 171I1 c. (Left) Analytic Cubism: Picasso's Still-life with a Violin, igu-12, showing the image fragmented into numerous facets, which are then recomposed on planes parallel to the picture surface. Making use of the insights gained throughCubist analysis,

(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)


 

Yorumlar