ALL GOD'S CHILDREN NEED TRAVELING SHOES

"All God's Children Need Traveling Shoes" (Türkçesi: "Bütün Allah'ın Çocukları Gezici Ayakkabılara İhtiyaç Duyar") Maya Angelou'nun otobiyografik roman serisinin beşinci kitabıdır. Kitap, Angelou'nun 1960'lardan 1970'lerin başına kadar yaşadığı deneyimlere odaklanır.

Roman, Angelou'nun 1960'larda Gana'ya taşındığı deneyimleriyle başlar. Orada yazar, Afrika kıtasında yeni bir ev arar ve yüzleştiği engelleri aşmaya çalışır. Kitapta ayrıca Angelou'nun Gana'daki hayatını anlamaya çalışırken, kökenleri ve kimliği hakkında hissettiği özdeşleşme konuları ele alınmaktadır.

Roman, bir yandan da Amerika'daki ünlü figürleri, arkadaşları ve edebi mirası hakkında okuyuculara bilgi sunar. Angelou'nun ünlü arkadaşları arasında Malcom X ve Martin Luther King Jr. da vardır.

"All God's Children Need Traveling Shoes", Angelou'nun diğer otobiyografik romanları gibi, yazarın zorlu yaşamını akıcı bir anlatımla sunar. Kitap, okuyucusuna bir kadının köklerini anlamaya çalışırken karşılaştığı zorluklar hakkında bilgi verir.

Kitap, 1986 yılında yayınlandı ve eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Bugün hala popüler bir kitap olarak kabul edilmekte ve Maya Angelou'nun otobiyografik roman serisi içinde önemli bir yer tutmaktadır.



"All God's Children Need Traveling Shoes" is the fifth book in Maya Angelou's autobiographical novel series. The book focuses on the author's experiences from the 1960s to the early 1970s.

The novel begins with Angelou's move to Ghana in the 1960s where she searches for a new home on the African continent and attempts to overcome the obstacles she faces. The book also deals with Angelou's struggles to understand her roots and identity while trying to understand life in Ghana.

The book also provides readers with information about famous figures, friends, and literary legacy in America. Angelou's famous friends include Malcom X and Martin Luther King Jr.

Like Maya Angelou's other autobiographical novels, "All God's Children Need Traveling Shoes" presents the author's difficult life through fluent storytelling. The book informs readers about the struggles of a woman trying to understand her roots.

The book was published in 1986 and received positive reviews from critics. It is considered a popular book today and holds an important place in Maya Angelou's autobiographical novel series.


(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

 

Yorumlar