TELL ALL THE TRUTH BUT TELL IT SLANT


Emily Dickinson'un "Tell all the Truth but tell it slant" isimli şiiri, gerçeği söylemenin önemini vurgulanırken, bunun nasıl yapılacağı üzerinde durur. Şiirde, gerçeği tam olarak ifade etmenin zaman zaman zararlı sonuçlar doğurabileceği, bu nedenle gerçeği yavaş yavaş ve dolaylı olarak ifade etmenin daha etkili ve güvenli olabileceği anlatılır.

Tell all the Truth but tell it slant - Success in Circuit lies Too bright for our infirm Delight The Truth's superb surprise

As Lightning to the Children eased With explanation kind The Truth must dazzle gradually Or every man be blind -

Gerçeği anlatın ama dolaylı anlatın - Başarı, dolanmada yatar Gerçek, bizim zayıf İlgi için çok parlak Gerçeğin mükemmel sürprizi

Çocukların kolaylaştığı şekilde şimşek gibi Nazik açıklamayla Gerçek yavaş yavaş şaşırtmalı Ya da her insan kör olsun -

Şiir, gerçeği yavaş yavaş ifade etmenin daha etkili ve güvenli olabileceği fikrini savunur. Gerçeği tam olarak ifade etmek, bazen insanların beklentilerini aşabilir ve insanların gerçeği kabul etmelerini güçleştirebilir. Bu nedenle, gerçeği yavaş yavaş ve dolaylı bir şekilde anlatmak daha iyi sonuçlar verebilir.

Şiir, ayrıca gerçeği anlatmanın önemini de vurgular. Gerçekte herhangi bir çarpıtmaya izin vermeden gerçeği anlatmak gereklidir. Ancak, gerçek anlatılırken özen göstermenin, sözlerin tonu veya ifade biçimi gibi faktörleri de göz önünde bulundurmanın önemli olduğu belirtilir.

Emily Dickinson'un "Tell all the Truth but tell it slant" şiiri, gerçeğin doğru bir şekilde ifade edilmesinin önemini vurgulayan, derin düşünceler içeren etkileyici bir eserdir.


(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

Yorumlar