GRAVÜR (ENGRAVING)


Gravür i. Sert bir yüzeyde bir noktaya yazarak tasarım yapma işlemi. 2. Uzatma ile, baskı yüzeyine bir nokta ile kesilerek yapılan bir intaglio baskısı. Ayrıca bakınız gravür, bakır gravür, ahşap gravür. 
gravür i. Asit etkisi yoluyla metal bir plaka üzerinde tasarım yapma işlemi. Tasarım, aside dayanıklı bir kaplama veya aşındırma zemini aracılığıyla bir iğne ile çizilerek alttaki metalin bu kısımları açığa çıkar. Plaka daha sonra asitin tasarımın çizgilerine nüfuz ettiği bir asit banyosuna daldırılır. Plaka ne kadar uzun süre bırakılırsa çizgiler o kadar derin olur. Tasarımın belirli kısımlarını vurgulamak için tekrarlanan ısırmalar kullanılabilir, geri kalanı vernikle korunur (durdurulur). Bu teknik genellikle gravürle birleştirilir. 2. Bu yöntemle üretilmiş bir baskı.

---

Engraving i. The process of making a design on a hard surface by inscribing it with a point. 2. By extension, an intaglio print made by cutting into the printing surface with a point. See also etching, copper engraving, wood engraving. 

etching i. The process of making a design on a metal plate by means of the action of acid. The design is scratched through an acid-resistant coating, or etching-ground, with a needle, exposing these parts of the metal beneath. The plate is then immersed in an acid bath, where the acid bites into the lines of the design. The longer the plate is left, the deeper the lines become. Repeated bitings may be used to emphasize certain parts of the design, the rest being protected (stopped out) with varnish. This technique is often combined with engraving. 2. A print produced by this method.

(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

Yorumlar