HİNDİSTAN GİYSİLERİ; PIERCING / INDIA CLOTHES; PIERCING

Hint kültüründe mücevherlerin bolluğu, bazı önemli süs eşyalarının sabitlenmesi için piercing kullanılmasını gerektirmiştir. Kadınların ve bazen erkeklerin kulakları, erkeklerin ise burunları piercingin en sık yapıldığı yerlerdir. Antik çağlardan beri uygulanan piercing, Hint kültürünün önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Hindistan'da kulaklar genellikle birden fazla yerden delinir ve deliklere ayrıntılı küpeler asılır. Delicinin yerleştirilmesi dini, bölgesel veya etnik geleneklere göre belirlenir. Örneğin güney Hindistan'ın bazı bölgelerinde kız bebeklerin kulak memeleri delinip gerilirdi, öyle ki kız on üç yaşına geldiğinde kulak memeleri neredeyse omuzlarına kadar sarkıyordu. Bu uygulama, antik çağlardan beri kadınlar arasında zenginlik ve erdemi simgeliyordu ve gergin lobları olmayan kadınlardan uzak duruluyor veya fahişe olarak görülüyordu. Bu özel gelenek, 19. yüzyılda Hıristiyan misyonerlerin bu bölgelerdeki insanları din değiştirmesiyle ortadan kaybolmaya başladı. Burun delmenin Hint kültüründe özel bir önemi vardır. Kırsal kesimde kız bebeklerin burunları, onları kötü ruhlardan ve hastalıklardan korumak için delinir. Burun süsleri Hindistan'da, Müslümanların bölgeyi burun süsü kullanımının geleneksel olduğu Orta Asya ve İran'dan (bugünkü İran) istila ettiği en az MS 1250'den beri kullanılmaktadır. Burun halkası o zamandan beri Hint kültüründe bir kadının medeni durumunun sembolü olarak çok önemli hale geldi. Kadınlar sadece kocaları hayattayken burun halkası takarlar. Burun süsleri, burnun yan tarafından delinmiş çivileri, septumdan (veya burnun orta kısmından) geçirilen halkaları ve bir burun deliğinden geçirilen ve saça veya şapkaya sabitlenmiş bir zincirle desteklenen mücevherlerle süslenmiş büyük halkaları içerir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Hindistan'ın Geleneksel Takıları. New York: Harry N. Abrams, 1997.

Ayrıca Bakınız;

Hindistan Kültürü / India Culture

Hindistan Giysileri / İndia Clothes

Hindistan Giysileri; Burka / İndia Clothes; Burca

Hindistan Giysileri; Çadar / İndia Clothes; Chadar

Hindistan Giysileri; Koli / İndia Clothes; Choli

Hindistan Giysileri; Dhoti and Lungi / İndia Clothes; Dhoti and Lungi

Hindistan Giysileri; Jama / İndia Clothes; Jama

Hindistan Giysileri; Punjabi Takımı / India Clothes; Punjabi Suit

Hindistan Giysileri; Purdah / India Clothes; Purdah

Hindistan Giysileri; Sari / India Clothes; Sari

Hindistan Giysileri; Uttariya / India Clothes; Uttariya

Hindistan Giysiler; Başlıklar / Indian Clothes; Indian Headwear

Hindistan Giysileri; Türban / Indian Clothes; Turbans

Hindistan Vücut Süslemeleri / Indian Body Decoration

Hindistan Vücut Süslemeleri; Ayak Süslemeleri / Indian Body Decoration; Foot Decoration

Hindistan Vücut Süslemeleri; Alın İşaretleri / İndian Body Decoration; Forehead Markings

Hindistan Giysileri; Kına / Hindistan Giysileri; Henna Stains

Hindistan Giysileri; Mücevher / İndian Clothes; Jewelery

Hindistan Giysileri; Muskalar / İndian Clothes; Amulets

Hindistan Giysileri; Tepeden Tırnağa Takı / İndian Clothes; Foothead Frao to Toe

Hindistan Giysileri; Woman Jewelery / İndian Clothes; Kadın Mücevherleri

Hindistan Giysileri; Piercing / Indian Clothes; Piercing

Hindistan Giysileri; Aayakkabılar / Indian Clothes; Footwear

Hindistan Giysileri; Chappals / Indian Clothes; Chappals

Hindistan Giysileri; Jutti / Indian Clothes; Jutti

Hindistan Giysileri; Khapusa / Indian Clothes; Khapusa

Hindistan Giysileri; Paduka / Indian Clothes; Paduka

---

The abundance of jewelry in Indian culture has required the use of piercing to secure some important ornaments. The ears of women and sometimes men and the noses of men are the most common areas for piercing. Practiced since ancient times, piercing continues to be an important part of Indian culture. In India the ears are often pierced in multiple places and elaborate earrings are hung from the holes. The placement of the piercing is determined by religious, regional, or ethnic customs. In some areas in southern India, for example, the ear lobes of female infants used to be pierced and stretched so that by the time she reached thirteen years old, the girl’s earlobes hung almost to her shoulders. This practice signified wealth and virtue among women from ancient times, and females without stretched lobes were shunned or considered prostitutes. This particular custom began to disappear in the nineteenth century as Christian missionaries converted people in these areas. Piercing the nose has special significance in Indian culture. In rural areas female infants’ noses are pierced to protect them from evil spirits and illness. Nose ornaments have been used in India since at least 1250 C.E., when Muslims were invading the area from central Asia and Persia (present-day Iran), where use of nose ornaments was customary. The nose ring has since become very important in Indian culture as a symbol of a woman’s marital status. Women wear a nose ring only while their husband is living. Nose ornaments include studs pierced through the side of the nose, rings threaded through the septum (or central part of the nose), and large hoops adorned with jewels hooked through one nostril and supported by a chain secured in the hair or to headwear. 

FOR MORE INFORMATION 

Untracht, Oppi. Traditional Jewelry of India. New York: Harry N. Abrams, 1997.

FOR MORE INFORMATION 

Untracht, Oppi. Traditional Jewelry of India. New York: Harry N. Abrams, 1997.

Photo: https://cl.pinterest.com/pin/634303928793515345/

Kaynak: S. Pendergast, T. Pendergast, S. Hermsen, Fashion, Costume, and Culture: Clothing, Headwear, Body Decorations, and Footwear through the Ages, Thomson Gale, 2023

(BLOGUMA DESTEK OLMAK İÇİN REKLAMLARI ZİYARET EDERSENİZ SEVİNİRİM) 
(I WOULD APPRECIATE IT IF YOU VISIT THE ADS TO SUPPORT)

 

Yorumlar